تحولات منطقه

برخی داوطلبان کنکور در زمینه تأثیر قطعی معدل در آزمون سراسری نگران هستند، معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی به ابهاماتی که این داوطلبان مطرح کرده‌اند پاسخ داد.

پاسخ به چند نگرانی داوطلبان درباره تأثیر معدل در کنکور
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

نگرانی داوطلبان بابت روش نمره دادن به دانش آموزان در مدارس

سیدجلال موسوی، معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی  در پاسخ به اینکه داوطلبان کنکور نگران هستند که در برخی مدارس به دانش آموزان نمره بالاتری بدهند و آن دانش آموز در زمان کنکور معدل بیشتری داشته باشد گفت: واقعیت این است که معدل در نظر گرفته شده در کنکور فقط مربوط به معدل امتحانات نهایی است، آزمون نهایی هم برای مدارس دولتی و غیر دولتی فرق ندارد، سؤالات آزمون برای مسؤولان مدارس ارسال نمی‌شود و به صورت کشوری است و حوزه‌های امتحانی چند حوزه خاص است به طوریکه از ۱۲۰ هزار مدرسه فقط تعداد محدودی حدود ۵ هزار مدرسه به عنوان حوزه امتحان نهایی در نظر گرفته می‌شود.

برخی می‌گویند معلم‌ها در مدارس غیردولتی سؤالات را به دانش آموزان می‌دهند در حالیکه سؤالات را هیچ کس نمی‌بیند، حتی مراقب‌ها هم افرادی هستند که از آن ها تعهد گرفته می‌شود که در حوزه آزمون هیچ آشنا یا بستگانی نداشته باشند.

من خودم در کانال‌هایی هستم که می‌گویند تقلب شده اما فرایند به شکلی است که امکان تقلب وجود ندارد.

تغییر در نحوه تصحیح برگه‌ها

وی در مورد نگرانی داوطلبان و این که با توجه به تشریحی بودن سؤالات، مصحح‌ها هر کدام به یک شکل و براساس یک روند و سلیقه خاص برگه‌ها را تصحیح کنند و این مسأله سبب ایجاد تفاوت بین نمره داوطلبان شود گفت: سال‌های گذشته تصحیح اوراق به شکل دیگری بود و دو معلم در کنار یکدیگر برگه‌ها را تصحیح می‌کردند، این دو معلم که مصحح اول و دوم بودند یکدیگر را می‌دیدند و می‌شناختند، حتی ممکن بود دانش آموزی که برگه‌اش را تصحیح می‌کنند هم بشناسند یا شاید به دلیل همشهری بودن و این موارد در تصحیح برگه از سوی این دو معلم ابهام ایجاد می‌شد اما امسال قضیه فرق کرده است به طوری که مصحح‌ها اصلاً همدیگر را نمی‌بینند و نمی‌دانند مصحح دیگر چه کسی است؛ ممکن است مصحح اول مثلاً از شهر کرمان و مصحح دوم از شهر تهران باشد، هیچ کدام از این مصحح‌ها همدیگر را نمی‌بینند و حتی نمی‌دانند که مصحح بعدی از کدام شهر است؛ حتی نمی‌دانند خودشان مصحح اول هستند یا مصحح دوم زیرا امسال به طور کلی ساختار تصحیح اوراق تغییر کرده است.

قبلا کانال‌ها از داوطلبان مبلغی را دریافت می‌کردند و می‌گفتند سؤالات را به آن‌ها می‌رسانند اما نمی‌توانند این کار را انجام دهند چون روند برگزاری آزمون‌های نهایی بسیار پیچیده شده است.

امکان تقلب در امتحانات نهایی وجود ندارد؛ داوطلبان آسوده باشند

توجه کنید ما دو نوع تقلب داریم، یک نوع تقلب پیش از کنکور است که داوطلبان بتوانند به سؤالات دسترسی پیدا کنند و یک نوع تقلب هم در زمان برگزاری کنکور است که سؤالات را از طریقی به بیرون منتقل کنند و پاسخ‌ها را همزمان دریافت کنند.

سؤالات کنکور یک روز قبل به شهرستان‌ها و حوزه‌های محل برگزاری آزمون ارسال می‌شود اما در امتحانات نهایی سؤالات ارسال نمی‌شود بلکه از طریق سیستمی ده دقیقه تا یک ربع قبل از برگزاری آزمون در اختیار مدارس قرار می‌گیرد و پنج دقیقه قبل از آزمون سؤالات منتشر می‌شود بنابراین اگر قرار باشد تقلب انجام شود از سوی همان پنج شش نفر که در قرنطینه تهران هستند انجام می‌شود که این مسأله هم ممکن نیست.

اما سؤالات از سوی مرکز سنجش بسیار سریع بر روی سایت این مرکز قرار می‌گیرد.

به نظر من تقلب در حین امتحان هم در زمان برگزاری آزمون به صورت تستی آسان‌تر است اما در حال حاضر امتحانات به صورت تشریحی است و فرستادن پاسخ سؤوالات تشریحی بسیار مشکل است.

پاسخ به نگرانی داوطلبان درباره همترازی

موسوی در پاسخ به نگرانی برخی داوطلبان کنکور در خصوص همترازی نمره کنکور در سال‌های مختلف نیز گفت: این مسأله هم در قانون پیش بینی شده به طوریکه در مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی آمده است که نمره کنکور داوطلبان تا دو سال اعتبار دارد، یعنی با توجه به اینکه هر سال دو بار کنکور برگزار می‌شود یک داوطلب می‌تواند چهار بار از یک نمره استفاده کند بنابراین همترازی قابل انجام است.

البته این موضوع تخصص حوزه من نیست اما ما بارها با متخصصان سازمان سنجش آموزش کشور جلسه داشتیم و صحبت کردیم، داوطلبان مطمئن باشند که تمام این نگرانی‌های آنان از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و برای آن‌ها تمهیداتی اندیشیده شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.